Het CBG, oftewel het College ter beoordeling van Geneesmiddelen is werkzaam is een onafhankelijke autoriteit. Hier kan de veiligheid, de werking en de kwaliteit van ieder denkbaar medicijn optimaal gereguleerd worden. Ook stimuleert het College ter beoordeling van Geneesmiddelen dat de juiste patiënt het juiste medicijn gebruikt.

Of het nu gaat door een speciaal voorgeschreven behandeling door de arts of over een reguliere pijnstiller die je haalt bij een drogist. En of het nu gaat om een nieuw medicijn op de markt of eentje die er al enkel jaren te verkrijgen is. Dankzij CBG weet je zeker dat je kunt bouwen op een professional.

College ter beoordeling van Geneesmiddelen staat midden in de samenleving

College ter beoordeling van Geneesmiddelen staat midden in de samenleving. Zo wordt er intensief samengewerkt met wetenschappers, apothekers, artsen en patiënten. Van het lab tot aan de praktijk, in diverse aspecten binnen de medische industrie staan de professionals van GBG klaar. Het delen van iedere vorm van medische kennis staat dan ook altijd centraal. Of het nu gebruikersinformatie of wetenschappelijk onderzoek is.

Overzicht en inzicht door College ter beoordeling van Geneesmiddelen

Doordat iedere vorm van medische kennis altijd centraal staat bij College ter beoordeling van Geneesmiddelen, blijft er overzicht en inzicht over wat de medicatie precies doet in de praktijk. Het CBG levert hierdoor een onwijs grote bedrage aan mensen die dagelijks of soms medicatie nodig heeft. Wellicht ook voor jou!

Verschillende initiatieven door College ter beoordeling van Geneesmiddelen

Het College ter beoordeling van Geneesmiddelen weet hoe belangrijk medische zorg is en gaat zijn in de (nabije) toekomst. Hier dragen ze graag een steentje aan bij in de vorm van diverse initiatieven. Zo worden bijvoorbeeld bestaande medicijnen getest op patiënten met zeldzame tumoren. Met steun van het KWF werken zorgverzekeraars, het Zorginstituut, medicijnproducenten en oncologen samen, met de hoop dat nieuwe toepassingen worden geregistreerd.

Het snel beschikbaar krijgen van de beste geneesmiddelen

Het snel beschikbaar krijgen van de beste en innovatieve geneesmiddelen is natuurlijk al langer een grote wens van de farmaceutische industrie, behandelaren, patiëntenorganisaties en de overheid. Daarom slaan Zorginstituut Nederland en het College ter beoordeling van Geneesmiddelen de handen samen ineen en verkorten de tijd tussen de registratie tot aan het vergoeden van het betreffende geneesmiddel. Dit vindt plaats in de pilot ‘Parallelle Procedures CBG-ZIN’.